95 Ford Escort

Home  \  Domestic Cars  \  95 Ford Escort

It started bogging down and making a weird noise two days ago. Did it, then stopped practically instantly. Did this twice. Today I parked at a shopping center, came out, started it and it was making a horrible racket that sounded like the engine was going to climb through the hood. I stopped it and started it again several times but the noise didn't go away. A friend said it might be a blown engine. Another guy said maybe a blown tie rod. Someone else suggested stuck valve. I'm scared out of my mind. I don't know anything about cars, have limited funds and the chance of losing my livelihood looms if this car is indeed dead. Has anyone out there ever experienced anything like this. Oh, by the way, the car has 144,000 miles and is on is second engine. (Previous owner replaced the first one)

Please reply! Help!

posted by  covingtoncallie

Read this (http://www.car-forums.com/talk/showthread.php?t=2200) and resubmit.

posted by  vwhobo

you probably dropped #4 cylinder's exhaust seat and cashed the combustion chamber and piston... good luck putting your new engine in... :thumbs:

:banghead: the search button is a beautiful thing. :banghead:

posted by  dodger65

yea im sorry that happen to my car i have a 95 ford escort also its not fast like it use to be i got a used engine only 53,000 miles on it yea but still sucks for you, and you are gonna get charged far out the a$$ so im bout to get rid of it

posted by  streetracer05

Your Message