Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-13-2009, 01:09 AM   #1
CF Newbie
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
one of my HIDs is killing the engine

It recently started doing this. When I turn on my headlights, there's a 1 second period where the engine bogs down and sometime dies. (dashboard warning lights come on too).

My guess is it has to do with the ground since if I put the ballast box against something metal it works. So I tried to take the ground wire and screw it straight into a piece of metal, and it does the same thing.

It is grounded though, since the headlight turns on. It only does this with one of the balasts. Any ideas?

(the truck is a 99 f250 diesel 7.3L)
manthatwassick is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2009, 01:32 AM   #2
CF Newbie
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
this is not possible, check your power and grounds,
the factory headlight wiring have 12 volt possitive and the negative terminal
so maybe don't use ground chasis
supra92 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2009, 09:58 PM   #3
CF Newbie
Join Date: Oct 2009
Posts: 6
ballast killing engine

sounds like the ballast is almost a dead short

check the resistance on both ballasts, the one thats really low is probably dead
valvestate is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 02:18 PM   #4
CF Newbie
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
hid kit problem

1.check and see if the grounding wire is well connected.
2.check your storage battery, if use them for many years, maybe you should change a new one.
3.change the direction of the plug, exchange the left and right.
sakula04 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump

All times are GMT +1. The time now is 05:32 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.