Car Forums  

Go Back   Car Forums > Vehicle Specific > Asian Imports
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-08-2004, 07:05 PM   #1
sjb80
CF Newbie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
'96 GEO Prizm and battery drain problem

All:

Need some help on this one -

I have a '96 Geo Prizm that seems to drain the battery charge if not run each day. Thinking the battery was the source, I replaced it two weeks ago. All has been fine, until yesterday...the car sat, undriven, for about 36 hours. When I went to start it this morning, it didn't have enough battery power, and had to be jump-started. This is the same symptom that was there before I replaced the battery.

Somewhere, I read today that this model and year had some sort of problem with the factory stereo and an internal capacitor that would cause the battery to drain.

I'm going to try disconnecting the fuse to the radio and see how it behaves over a day or so.

Any other ideas and help are welcome!

Cheers!
sjb80 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 05:21 PM   #2
sjb80
CF Newbie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
New symptoms on this....

I'm new to this forum and didn't get any responses on my first entry...I have some new symptoms as of last night...

Headlights seemed to be dimming as I was driving home. I had the headlight high beams on and the radio and windshield wipers on, too. Within about a 1/2 mile of home, the battery/altenator dashboard light came on. I switched to low beams and turned off the radio and the battery dashboard light went out.

High beams back on and it reappeared.

This morning, the car battery is down to ~1 volt (DEAD!!!) and this battery is only a week old.

So based on all this, I'm assuming the alternator has just about had it. I will pick up a rebuilt one today at noontime and install it tonight. Hopefully, this is the problem...based on all the symptoms, it seems to make sense.

Any inputs on this would be greatly appreciated...
sjb80 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2004, 07:32 PM   #3
83camaro
CF Newbie
 
Join Date: Nov 2004
Location: I live near Fresno
Posts: 60
well i have a 92 prism at home, (my first car lol) and the alternator went out on me with the same problem that your haveing.. try replaceing the alt with a brand new one (if you have the cash) i havent had any problems since then. (i drive my geo every few days to save on gas with my camaro)

83camaro
__________________
My Car to come soon
83camaro is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2004, 10:02 PM   #4
EK_Eran_Ek
CF Newbie
 
EK_Eran_Ek's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 17
wrong forum, son. Geo prism is a domestic car. It's made by chevy.
EK_Eran_Ek is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 08:39 PM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.