Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-23-2005, 12:23 AM   #1
kingj
CF Newbie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2
96 chrysler concorde electrical problems

If anyone can offer some help it would be greatly appreciated. My 1996 concorde has developed a strange electrical problem. When I start the car I may have to turn it off and restart 5 or 6 times in order to get the ac blower to work,power windows and head lights. Some electrical has not been effected CD player works, turn signals. I also failed to mention the airbag light comes on, but when the blower and windows work airbag light goes off.
Does it sound like a computer problem or a relay problem? Hey I'm stumped I'm open to any help you may have. Thanks
kingj is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2005, 12:29 AM   #2
windsonian
Dodger65's weirdo
 
windsonian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Down Below
Posts: 2,081
Does the engine start first time though? If not, could be an immobiliser problem.
__________________
You can only be young once. But you can always be immature.
windsonian is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2005, 12:40 AM   #3
dodger65
I know more than Wally...
 
dodger65's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: U.S. - Midwest
Posts: 2,117
maybe try moving turning the key back and forth slightly. my car did something similar when the ignition stuck between "start" and "run"
__________________
"Everyone is someone else's weirdo"

dodger65 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2005, 02:14 AM   #4
osborste
the canuck tech
 
osborste's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: ontario canada
Posts: 875
Quote:
Originally Posted by kingj
If anyone can offer some help it would be greatly appreciated. My 1996 concorde has developed a strange electrical problem. When I start the car I may have to turn it off and restart 5 or 6 times in order to get the ac blower to work,power windows and head lights. Some electrical has not been effected CD player works, turn signals. I also failed to mention the airbag light comes on, but when the blower and windows work airbag light goes off.
Does it sound like a computer problem or a relay problem? Hey I'm stumped I'm open to any help you may have. Thanks


could be a bad ignition switch as it will normally have 1 or 2 supply wires and multiple feed wires starter-heater/ac-acc(stereo headlights)
looking up in the autostart manual your car has one power in and 3 feeds to various ignition sources and 2 for heater/ac and accessories
so what i'm getting at is that half of the ignition switch maybe worn and by you working it back and fourth(start/stop/start) your forcing a contact inside the switch
__________________

without seeing or hearing your problem all i can do is offer advice on what to check
my new toy

<Link removed>......Please read the rules on advertising!
osborste is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2005, 04:11 PM   #5
osborste
the canuck tech
 
osborste's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: ontario canada
Posts: 875
any luck/change?
__________________

without seeing or hearing your problem all i can do is offer advice on what to check
my new toy

<Link removed>......Please read the rules on advertising!
osborste is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 06:41 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.