Car Forums  

Go Back   Car Forums > Vehicle Specific > Domestic Cars
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-14-2006, 03:45 AM   #1
Kris
CF Newbie
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chicago Illinois
Posts: 89
Engine Problem Need Advise

Hi, to introduce the problem let me start out with what i am working with,

* 1990 300ZX Non-Turbo V-6 3.0
* 95,000 Miles
* Automatic (if it matters)
* Right side cat-back has 2 holes in it (ill fix it soon)
* I have already tried pouring the stuff you pur into the gas tank (forgot what its called)
* I always use be most expensive gas (premium)


O.K. so to the problem, when i start my car it dies if i dont give it some throttle until it warms up. I hold the throttle down to about 1,000 RPM. after about a minute i can slowly let off throttle and let it idle on its own. I know that when an engine is cold it can do that sometimes and it is pretty cold here. Anyways thats not the main problem, the main problem is that when i come to a complete stop and then apply throttle to move again the rpms drop to about 500PRM almost dies, you wait about 1 second and then it regains life and drives off strong. This also happens when im on the highway and i want to pass quickly or when i apply 100% throttle it also does this lags a little and then takes off strong. Do you think this is because of the exaust not being sealed? I have noticed that there is small holes and cracks in it, i am going to replace it after i get my next pay check. But before I do this problem might be more important. Thanks for the help!
Kris
Kris is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2006, 03:47 AM   #2
chris_knows
๑۩۞
 
chris_knows's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada Status:Trying to find my ish
Posts: 7,630
First answer these two questions...
Why did you post in Domestic Cars?
Why did you post in two different sections?
__________________
chris_knows is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2006, 04:00 AM   #3
Kris
CF Newbie
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chicago Illinois
Posts: 89
So that more people will see my problem and help me solve it faster. Its not liek im asking how to rebuild a import car engine. Someone from domestic forums might know the problem to this.
Kris is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2006, 04:38 AM   #4
Godlaus
UnFedFat in Disguise
 
Godlaus's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by Kris
So that more people will see my problem and help me solve it faster. Its not liek im asking how to rebuild a import car engine. Someone from domestic forums might know the problem to this.

You posted this in 2 subforums. Neither of those two were the correct place to post it.

I think I know what's wrong with your engine, but I'm not giving you any help until you open a topic in the correct area.
__________________
I am everything you want to be
Godlaus is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2006, 01:34 PM   #5
vwhobo
CF's Anal Orifice
 
vwhobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redneck Hell
Posts: 8,630
Read it right here.
__________________
Thanks for the pic, jedimario.

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, use that something to support their own existence."
Frank Vincent Zappa, 1940-1993

vwhobo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 05:31 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.