Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-19-2009, 04:29 PM   #1
sa22ie
CF Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Unhappy !!!HELP!!!! It can't just be my bad driving?!

Hi, I need some advice on a long running problem with my car. Ford Fiesta Encore 1.3i 1996.

This problem has been coming and going over the years and hasn't happened in the last 2 years or so until now.

Basically as you are traveling at speed and then slow, when you press the clutch in the car stalls even if you're still moving at 20mph+ like the idle speed drops too far yet when the car is stationary it's ok. I tested how extreme it was recently and when on a quiet dual carriageway at 70mph pressed the clutch right to the floor, and sure enough at 70mph the car stalls... I've just been putting up with it though I have mentioned it when its been to the garage and they don't seem to be able to spot it. Anyone else had the same problem or know how I might be able to fix it.

P.S please write the answer in layman's terms as I'm not so clued up. (as you can probably tell.

Thanx
sa22ie is offline   Reply With Quote
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 11:46 PM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.