Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-24-2003, 11:04 PM   #1
lightbody
 
Posts: n/a
Windsheild Wiper problems

I have a problem with my windshield wipers on my 96 Buick Regal. The only setting which works on the wiper system right now is the high. This wouldn't be a problem and has been like this for a couple of months but recently the wiper's stop after being on high for over 15 minutes. What people have been telling me is that the motor is overheating and will stop until it cools down. No other setting's will work either like the intermediate. Any help with this matter would be great.

Thanks,
Andrew
  Reply With Quote
Old 11-24-2003, 11:54 PM   #2
vwhobo
CF's Anal Orifice
 
vwhobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redneck Hell
Posts: 8,630
Re: Windsheild Wiper problems

Quote:
Originally Posted by lightbody
I have a problem with my windshield wipers on my 96 Buick Regal. The only setting which works on the wiper system right now is the high. This wouldn't be a problem and has been like this for a couple of months but recently the wiper's stop after being on high for over 15 minutes. What people have been telling me is that the motor is overheating and will stop until it cools down. No other setting's will work either like the intermediate. Any help with this matter would be great.

Thanks,
Andrew

People who ask for help and recieve it usually say thank you. Especially before they ask for more help.
__________________
Thanks for the pic, jedimario.

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, use that something to support their own existence."
Frank Vincent Zappa, 1940-1993

vwhobo is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2003, 12:06 AM   #3
lightbody
 
Posts: n/a
I am sorry if I seemed rude but I wrote that other thread before I fixed my problem with my other car. Once I fixed that problem I responded with a thank you. If I offended anybody else out there I am sorry.

Thanks again,
Andrew
  Reply With Quote
Old 11-25-2003, 12:43 AM   #4
vwhobo
CF's Anal Orifice
 
vwhobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redneck Hell
Posts: 8,630
Re: Windsheild Wiper problems

Quote:
Originally Posted by lightbody
I have a problem with my windshield wipers on my 96 Buick Regal. The only setting which works on the wiper system right now is the high. This wouldn't be a problem and has been like this for a couple of months but recently the wiper's stop after being on high for over 15 minutes. What people have been telling me is that the motor is overheating and will stop until it cools down. No other setting's will work either like the intermediate. Any help with this matter would be great.

Thanks,
Andrew

Unfortunately this probably isn't as simple as your turn signal problem. The chances of the motor overheating, while not zero, is pretty slim.

The wiper system on your car has it's own module (baby computer) in addition to the switch, wiring and motor. Unless you are well equipped to diagnose this system it's best left to a qualified tech. Because of the nature of said module, improper procedure may cause more damage to the system than you have now.
__________________
Thanks for the pic, jedimario.

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, use that something to support their own existence."
Frank Vincent Zappa, 1940-1993

vwhobo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crown Vic Problems atopjian Repairs & Maintenance 3 02-16-2004 04:46 PM



All times are GMT +1. The time now is 02:28 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.