Car Forums  

Go Back   Car Forums > General Discussions > Off Topic
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-13-2005, 07:01 AM   #1
JaneiR36
CF Freak
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 701
Need computer help... Registry help.

I'm pretty sure I used to have a "standby" option when I would go to shut down my Windows 98 at some point. It's been gone for a couple years now and even after countless hours spent on the phone with Dell, they can't help me get it back! I followed these instructions:

http://support.microsoft.com/kb/q188134/

And at the very tail end I realize I do not have the "Suspendflag" option located in this registry folder:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\VXD\VPOWERD

Now off the top of your head, is there any way to add this key in manually, or must this be a change to be made on the hardware of the computer itself, ie, by buying something? If anyone knows a relatively painless way to get this option back so I can have the stand by option again, I'd really appreciate your letting me know. Thanks.
JaneiR36 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 07:31 AM   #2
mazda6man
im JDM TITE YO!
 
mazda6man's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Austin, TX
Posts: 2,158
if you asked this 4 years ago... i woulda known... but now,... sorry
__________________
I = JDM titeness
Toyota 4 Life;
I rock X Chassis Toyotas daily
My rides = 1992 Cressida aka "the Cressy"
1985 Cressida aka "pain in my asshole"

mazda6man is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 11:23 AM   #3
JaneiR36
CF Freak
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 701
Your knowledge can actually expire?!?!?
JaneiR36 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 05:15 PM   #4
Godlaus
UnFedFat in Disguise
 
Godlaus's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by JaneiR36
Your knowledge can actually expire?!?!?

I took french for 5 years, but I can't speak a coherent sentance of it since I gave it up.

I don't advise doing this, as you can really mess up your computer, but here;s hoiw you change your registry.

1. Set a backup point
2. Backup all your crap to some external storage
3. Go to start-run-"Regedit"

From there, you can change pretty much anything you want to, but be careful, as I'm not sure, but by doing this, you might be voiding your DELL warranty.

in the link, follow step 11 from there.


BTW, where have you been janei? I miss arguing with you
__________________
I am everything you want to be

Last edited by Godlaus : 03-13-2005 at 05:18 PM.
Godlaus is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 07:08 PM   #5
JaneiR36
CF Freak
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 701
I don't have warranty! That sucka ran out a long time ago, but Dell still provides free phone support for all their customers (unlike those HP wankers ). This is a computer I bought in '98 because it was required for school. Still works awesome, and I'm too cheap to replace it with a laptop or anything fancy like that

Where have I been? Hmm..... I moved to another state and didn't have Internet access for almost 3 weeks :::shudder::: And then even after I got it, the funniest thing happened: My electricity got cut off for two days because I never switched the name on the account. But hey, I wound up getting something for nothing because they won't charge me for all the electricity I used in the three weeks, just an $8 activation fee and whatever costs I incur from there on out
JaneiR36 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 09:26 PM   #6
mumin
CF Newbie
 
mumin's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 78
So what do you need?? Anything with the computer??
mumin is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2005, 12:49 AM   #7
Wally
I Know More Than You
 
Wally's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Oz
Posts: 2,564
Control Panel > Power Management
__________________
"She gave me a look only a mother could give a child."
Wally is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2005, 03:07 AM   #8
JaneiR36
CF Freak
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 701
I find the last two posts somewhat shocking........
JaneiR36 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2005, 06:38 PM   #9
Godlaus
UnFedFat in Disguise
 
Godlaus's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by JaneiR36
I find the last two posts somewhat shocking........

I think wally's joking, taking a poke at your eletrical problem/issue.
__________________
I am everything you want to be
Godlaus is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2005, 08:55 PM   #10
mumin
CF Newbie
 
mumin's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 78
time to get windows xp
mumin is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2005, 10:17 PM   #11
Godlaus
UnFedFat in Disguise
 
Godlaus's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by mumin
time to get windows xp

noooooo.... time to get an apple.
__________________
I am everything you want to be
Godlaus is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2005, 11:18 PM   #12
Zalight
Who's house? Runs house.
 
Zalight's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Albuquerque, New Mexico
Posts: 2,264
or linux...
__________________
1999 BMW ///M3
Zalight is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2005, 12:08 AM   #13
Wally
I Know More Than You
 
Wally's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Oz
Posts: 2,564
Quote:
Originally Posted by Godlaus
I think wally's joking, taking a poke at your eletrical problem/issue.

__________________
"She gave me a look only a mother could give a child."
Wally is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2005, 01:12 AM   #14
JaneiR36
CF Freak
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 701
Oh. I just knew something about it didn't sound right

I tried Linux for a minute there. Gawd no.

My memory and disk space couldn't support a more elaborate operating system (XP).

A brand new computer... he he.......... Thanks, I really needed a joke to lighten up my afternoon

Anyhoos... even though I entered the "SuspendFlag" value manually and repeated all the steps, it didn't work Well, I guess if I want to be cheap, I might as well be cheap. ie, manually turning off the computer when the sound bothers me at night and then having to wait three minutes for it to come back on when I'm ready to use it again
JaneiR36 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2005, 01:48 AM   #15
mumin
CF Newbie
 
mumin's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 78
I stil ldont get what is wrong... Format your computer instal fresh windows 98 and tadaa
mumin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 04:34 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.