Car Forums  

Go Back   Car Forums > Vehicle Specific > Domestic Cars
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-22-2005, 03:12 AM   #1
Mikal1
CF Newbie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
89 Tempo AWD problems

Hi there,

I have a 89 Ford Tempo AWD, which will not go into 4wd. It has a switch on the ceiling panel, but when pressed, nothing happens. There is a clicking sound in the dashboard, but it stays in FWD mode. I can't find a book that includes the awd models. Have checked all the fuses, all good.

Any ideas would be appreciated, especially since the snow keeps coming down. This is the first time it has failed me.

Thanks, Mike.....
Mikal1 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 01:05 AM   #2
Bino
Written Off
 
Join Date: Mar 2005
Location: Phoenix, Oregon, USA
Posts: 844
I want more info. I've heard of the AWD Tempo, but only in passing. They are a very rare automobile indeed. I read that they only exist in Diesel form?

Anyway, I have no idea what the problem is (as this is the first "direct" interaction I've had with one). It very well could be an electric or vacuum solenoid is used to engage the transfer case (very similar to the front end engagement on many 4WD GM/Mopar products... maybe Ford too). So, just pulling an answer out of my a@#, I'm going to guess you have a failing solenoid.
__________________
Build 'em Light and Wind 'em Tight.
Bino is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:34 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.