Car Forums  

Go Back   Car Forums > General Discussions > Off Topic
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-12-2006, 04:16 AM   #1
Voda48
CF Lance Fan
 
Voda48's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Madison, WI
Posts: 1,278
Photoshop Tutorials

Ok, so I have many people ask how do create certain elements in photoshop, so I thought rather than PMing the same message over, I would create a post. I was hoping that we could share some tips and tricks on how certain "sigs"/ avatars are created.

This one is for Steve-O:

"Adding rain to your sig"

First, grab your image and open it in Imageready
I will choose a picture of a skyline as an example. Edit it with the crop or marquee tool to the sig of the sig you want.


Now, we need to switch to Photoshop


1. Then go to Layer > New > Layer… [Ctrl+Shift+N] A box will come up, Click Ok

2. Then we need to make it black so make sure your background colour is black Like so:

[IMG][/IMG]

3. Now to add some rain. Go to Filter > Noise > Add Noise
Here are the inputs


Then go to Filter > Blur > Motion Blur and here are the inputs:


This step really depends on the angle of the car. Feel free t opaly around to get something that looks good

4. Then press Ctrl+L a box should appear then add the following inputs:


You should get the following:
[IMG][/IMG]

Ok repeat theses steps about 3-8 times (the more the times you repeat, the better the effect)

To be continued....
__________________
Here's my Website: Voda's Webpage It is in dire need of updating.

Last edited by Voda48 : 01-12-2006 at 04:19 AM.
Voda48 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 05:03 AM   #2
Voda48
CF Lance Fan
 
Voda48's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Madison, WI
Posts: 1,278
Now we need to go Back to ImageReady so press Shift+Ctrl+M
Should take you back to ImageReady

go to Window > Animation should have a box like this:
[IMG][/IMG]
*** Edit, not the tween button, the copy frame button
Once you have done that click on the first frame and go to the layers box to the right. Here is the tricky part, each frame should have a diff layer.So the first frame would be linked to layer 2

The second frame would be linked to layer 3

The third fame would be linked to layer 4... and so on

Example:
[IMG][/IMG]

Now change the layer to screen... mess with the opacity.... timing... and so on...
Note: the layer that you set to screen is the layer with the "noise" not the background layer.

Once you have found what you are looking for... Edit for size. then go to File-> Save optimized as -> Gif format

My end result:



Took ~ 5 minutes, the tut took longer
__________________
Here's my Website: Voda's Webpage It is in dire need of updating.

Last edited by Voda48 : 01-12-2006 at 05:23 AM.
Voda48 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 06:02 AM   #3
chris_knows
๑۩۞
 
chris_knows's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada Status:Trying to find my ish
Posts: 7,630
I made everything, but it doesn't move...I didn't have 4 layers of the rain, so I copied one layer, and set them all to screen, and played with opacity levels, but it won't move...any ideas?

BTW Great idea for a tutorial thread

EDIT: Played around, and made opacities more extreme, but now there's just changes in the lighting, and I can't save it as a .gif file...
__________________

Last edited by chris_knows : 01-12-2006 at 06:14 AM.
chris_knows is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 06:26 AM   #4
elchango36
WWJCD
 
elchango36's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Last year @ SIUC
Posts: 2,122
Quote:
Originally Posted by chris_knows
I made everything, but it doesn't move...I didn't have 4 layers of the rain, so I copied one layer, and set them all to screen, and played with opacity levels, but it won't move...any ideas?

BTW Great idea for a tutorial thread

EDIT: Played around, and made opacities more extreme, but now there's just changes in the lighting, and I can't save it as a .gif file...
1.) are the different layers completly different, or are they the same layer compied 4 times???

2.) Are you trying t osave it in Photoshop or Imageready????

Oh and Voda... Kudos for taking my advise on making a tutorial thread, its just what some of us needed (I'll play with photoshop tomorrow though, I work the moring shift and I should get some sleep.)
__________________
elchango36 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 06:39 AM   #5
chris_knows
๑۩۞
 
chris_knows's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada Status:Trying to find my ish
Posts: 7,630
Quote:
Originally Posted by elchango36
1.) are the different layers completly different, or are they the same layer compied 4 times???

2.) Are you trying t osave it in Photoshop or Imageready????

Oh and Voda... Kudos for taking my advise on making a tutorial thread, its just what some of us needed (I'll play with photoshop tomorrow though, I work the moring shift and I should get some sleep.)

The problem is when I use ImageReady...I right click on the layer, and go to duplicate layer, so everything is exactly the same, other than opacities...
__________________
chris_knows is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 08:12 AM   #6
elchango36
WWJCD
 
elchango36's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Last year @ SIUC
Posts: 2,122
Quote:
Originally Posted by chris_knows
The problem is when I use ImageReady...I right click on the layer, and go to duplicate layer, so everything is exactly the same, other than opacities...
You cant' do that, or else you wont get the proper effect. Each layer has to be different. If you just duplicate the layers and put them on top of eachother, all your going to see is when the layers move is the same layer.

Read his directions again, he clearly says lather, rinse, repeat.
__________________
elchango36 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 08:13 AM   #7
elchango36
WWJCD
 
elchango36's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Last year @ SIUC
Posts: 2,122
Quote:
Originally Posted by chris_knows
The problem is when I use ImageReady...I right click on the layer, and go to duplicate layer, so everything is exactly the same, other than opacities...
You cant' do that, or else you wont get the proper effect. Each layer has to be different. If you just duplicate the layers and put them on top of eachother, all your going to see is when the layers move is the same layer.

Read his directions again, he clearly says lather, rinse, repeat.


**I need to go to sleep **
__________________
elchango36 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 02:00 PM   #8
chris_knows
๑۩۞
 
chris_knows's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada Status:Trying to find my ish
Posts: 7,630
Quote:
Originally Posted by elchango36
You cant' do that, or else you wont get the proper effect. Each layer has to be different. If you just duplicate the layers and put them on top of eachother, all your going to see is when the layers move is the same layer.

Read his directions again, he clearly says lather, rinse, repeat.


**I need to go to sleep **

Double post

Thanks for clearing it up though...layers have been modified, but I still can't save it as a .gif for some reason...
__________________

Last edited by chris_knows : 01-12-2006 at 02:09 PM.
chris_knows is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 02:32 PM   #9
Voda48
CF Lance Fan
 
Voda48's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Madison, WI
Posts: 1,278
Quote:
Originally Posted by chris_knows
Double post

Thanks for clearing it up though...layers have been modified, but I still can't save it as a .gif for some reason...
Ok, try this:
[IMG][/IMG]
Here is another example:
__________________
Here's my Website: Voda's Webpage It is in dire need of updating.

Last edited by Voda48 : 01-12-2006 at 02:37 PM.
Voda48 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 04:10 PM   #10
dodgerforlife
Resident CF Farmer
 
dodgerforlife's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Farm in Saskatchewan...
Posts: 2,202
I'll have to see if I remember any of my old ones..some of them were damned nice...
dodgerforlife is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 07:04 PM   #11
Spanky2324
JDM LOL
 
Spanky2324's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: El Sob, CA
Posts: 1,108
Ok I'll just post up my sketch effect since this is the tutorial area. Heres the pic I use: Jessica

First open the image you want to use of course and duplicate that image to a new layer. For mine I'll be using the beautiful jessica alba:


Ok with our new layer selected we will desaturate it using ctrl+shift+u and now you should have something like this:


Now still on the desat. layer make a copy of this layer and then with the second desat. layer invert it using ctrl+i and you should get something creepy like this:


Alright now were getting there with your inverted layer select blending options and select color dodge. Your pic should be almost all the way white if not all white. With this like that go to Filter>Blur>Gaussian Blur and select an integer between 1-9 whichever will work out best on that certain pic. Fool around with it and your done. Heres my result of jessica alba.
__________________
Quote:
Originally Posted by What
Civic (Performance?) Numbers from the fastest of the slow...Si

92% of teens moved on to rap music.
If you're part of the 8% that rock out everyday, put this in your signature

Owning a DSM is like having retarded kids. You get angered and frustrated by them yet you love them to death.
Spanky2324 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 07:12 PM   #12
Voda48
CF Lance Fan
 
Voda48's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Madison, WI
Posts: 1,278
Real nice man. I ahve used a simuliar tech for turning a picture of a car into what looks like a drawing concept.



Props for the tut
__________________
Here's my Website: Voda's Webpage It is in dire need of updating.
Voda48 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 11:16 PM   #13
chris_knows
๑۩۞
 
chris_knows's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada Status:Trying to find my ish
Posts: 7,630
Quote:
Originally Posted by Voda48
Ok, try this:
[IMG][/IMG]
Here is another example:

That worked, thanks!!

Here's what I made...crude, but I'm still working it out...



Nice tutorial
__________________
chris_knows is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2006, 07:44 AM   #14
elchango36
WWJCD
 
elchango36's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Last year @ SIUC
Posts: 2,122
Just got home from the bars..Ill try to give this a shot on Saturday when I dont work.
__________________
elchango36 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2006, 10:19 AM   #15
ahoo
CF Addict
 
ahoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: G-Field Auckland NZ
Posts: 379
duz it still work if i use photoshop elements, and no imageready?
__________________


It's not cheating...............It's studying during the exam
ahoo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:43 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.