Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-23-2007, 11:49 PM   #1
dellswg
CF Newbie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
1995 Eclipse RS engine problems

ok i have a couple problems with my car at the moment my first thing is when my car has been running for about 15 to 20 minutes hard and soft driving my oil light starts to flicker when im at a normal idle then when i accelerate it goes away till once again im idle any clues? also when im driving and my car picks up to 2500 to 3500 rpm in any gear it tends to buck or stuter pretty bad im thinking something with the fuel system but what? if you guys have any clues on any of that it would be great to have your advice thanks
dellswg is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 04:02 AM   #2
97Talonchik
discombobulated
 
97Talonchik's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 1,257
When is the last time you gave your car a tune up?
97Talonchik is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 06:22 PM   #3
dellswg
CF Newbie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
about 5 months back we took a junkyard motor that was supposed rebuilt and i bought new spark plugs new spark plug wires new coil new idle air control motor new cold air intake
dellswg is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 06:48 PM   #4
newyorker
MXman
 
newyorker's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Philly
Posts: 5,291
how many miles? eclipses arent really reliable...they can be made fast so easy but i refuse to own one just because they are unreliable
__________________
04 Mazdaspeed Miata #2373/4000: IHI, BBS, Harddog, Flyin'Miata.

newyorker is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2007, 09:11 PM   #5
dellswg
CF Newbie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
i dont know how many miles the engine was said to of been rebuilt when we got it from the junk yard but it only seemed half the truth only got it for 500$
dellswg is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2007, 07:12 AM   #6
Spanky2324
JDM LOL
 
Spanky2324's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: El Sob, CA
Posts: 1,108
Well it's only a 420a and it depends on what kind of parts they put back into that engine.
__________________
Quote:
Originally Posted by What
Civic (Performance?) Numbers from the fastest of the slow...Si

92% of teens moved on to rap music.
If you're part of the 8% that rock out everyday, put this in your signature

Owning a DSM is like having retarded kids. You get angered and frustrated by them yet you love them to death.
Spanky2324 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2007, 06:18 PM   #7
97Talonchik
discombobulated
 
97Talonchik's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 1,257
Quote:
Originally Posted by dellswg
i dont know how many miles the engine was said to of been rebuilt when we got it from the junk yard but it only seemed half the truth only got it for 500$


$500 sounds really cheap for a rebuilt engine. I paid $800 for mine with 60,000 miles on it. Not saying it couldn't happen...sounds fishy.

Has the car been doing this since the new/used engine or has it just started doing this?
97Talonchik is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2007, 02:27 AM   #8
dellswg
CF Newbie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
ya fishy to me too lol but besides that ya it acts the same no matter what it started out bad when we first installed it then it got better by itsself with just driving it but now the probs back
dellswg is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 07:27 PM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.