Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-08-2008, 11:06 AM   #1
grumpy48461
CF Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
1995 Buick lesabre- no start

Recently replaced the MAV sensor on my 1995 Buick Lesabre. After replaceing, the car would not start. I have power to radio, windows, lights etc, etc. However, I have no ignition and the starter will not turn over. Vehicle acts as if it's dead. Battery is fine, fuses check out fine and there are no loose connections. Any suggestions? Thanks
grumpy48461 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 02:43 PM   #2
bullrage2003
CF Newbie
 
bullrage2003's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: dallastown, PA
Posts: 36
check the alternator
__________________
bullrage2003 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 04:13 PM   #3
dvdrose18
CF's resident Nurse
 
dvdrose18's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Northeastern NJ Needs: A Life
Posts: 513
I doubt the alternator would have anything to do with it. Sounds to me more like a starter relay. When you turn the key to start, is there a click that would tell you the relay is closing? If not, have someone turn the key to start while you give the relay a few good raps with a hard object. If that solves the problem, it's time to replace the realy.
__________________
dvdrose18 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 04:36 PM   #4
bullrage2003
CF Newbie
 
bullrage2003's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: dallastown, PA
Posts: 36
if its a starter issue, then there shouldnt be a problem with the lights/radio ect
__________________
bullrage2003 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 04:57 PM   #5
dvdrose18
CF's resident Nurse
 
dvdrose18's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Northeastern NJ Needs: A Life
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by bullrage2003
if its a starter issue, then there shouldnt be a problem with the lights/radio ect
Quote:
Originally Posted by grumpy48461
I have power to radio, windows, lights etc, etc. However, I have no ignition and the starter will not turn over.
now I'm realy confused, or is one of you speaking in code?
Also, the alternator would only have any effect if the car was running, but he can't get it to start, so if anything it is the battery, not the laternator, and he says the battery is good. Of course he may just think the battery is good, and should probably have it tested, or give it a boost to be sure, but usualy a dead battery has a unique sound.
__________________
dvdrose18 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 04:59 PM   #6
bullrage2003
CF Newbie
 
bullrage2003's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: dallastown, PA
Posts: 36
my fault, i misread the OP
__________________
bullrage2003 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 04:31 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.