Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-06-2008, 10:22 PM   #1
lazpunk
CF Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
A bunch of problems with my 94 Saturn SC1

My car hesitates when I accelerate, it doesn't have as much power as usual, it putters really bad and sometimes stalls out when I start it, and it goes through gas really quick. Any ideas what the problem(s) could be?
lazpunk is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:22 PM   #2
BavarianWheels
Supreme Demagogue
 
BavarianWheels's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: So. Cal.
Posts: 3,154
Quote:
Originally Posted by lazpunk
My car hesitates when I accelerate, it doesn't have as much power as usual, it putters really bad and sometimes stalls out when I start it, and it goes through gas really quick. Any ideas what the problem(s) could be?
Have you tried a mechanic? It could just be it needs a tune up...filters changed...
.
.
__________________

Bav's Favorite Track Vehicle
Posts Deleted for Use of Profanity = 2
BavarianWheels is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 03:24 AM   #3
lazpunk
CF Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
I had a tune up in June, and just recently had the air filter and the fuel filter replaced. I've talked to a couple mechanics. They really can't pinpoint the problem. I recently replaced the throttle position sensor also because that was thought to be the problem. But it really hasn't fixed anything. So the next ideas were between the fuel injectors, the fuel pump, and the MAP sensor.
lazpunk is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 03:44 AM   #4
Wally
I Know More Than You
 
Wally's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Oz
Posts: 2,564
Engines aren't that hard to diagnose if you have the correct equipment. Try a workshop that actually employs mechanics who have done an apprenticeship.
__________________
"She gave me a look only a mother could give a child."
Wally is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 10:02 PM   #5
BavarianWheels
Supreme Demagogue
 
BavarianWheels's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: So. Cal.
Posts: 3,154
Quote:
Originally Posted by lazpunk
I had a tune up in June, and just recently had the air filter and the fuel filter replaced. I've talked to a couple mechanics. They really can't pinpoint the problem. I recently replaced the throttle position sensor also because that was thought to be the problem. But it really hasn't fixed anything. So the next ideas were between the fuel injectors, the fuel pump, and the MAP sensor.

That information could've been helpful at the onset of this thread.
.
.
__________________

Bav's Favorite Track Vehicle
Posts Deleted for Use of Profanity = 2
BavarianWheels is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:04 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.