Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-05-2003, 01:12 PM   #1
paul w
 
Posts: n/a
diesel prob

Hi,

Got an uno d with the lucas pump,i changed the filter housing for one with a lift pump on and cheaper filters from a bx.I have a problem that appeared last week here goes.

When driving sometimes the first 2 inches of throttle have no effect on the revs and you have to shove it to the floor to make it go,it usualy idles ok when this happens but does occasionally stall as if its running on 3,i usually get home and fiddle then all is well maybe for 2/3 days then it happpens again.
I thought it was air getting in so i took the primer apart and all is ok and ive put some clear pipe between filter and pump banjo and no air is never there,there is also no air going back to the tank,when the engine is stopped you can pump the primer a few times and it feels like air is being compressed then it goes hard,is this normal as my p100 is hard when the engine is stopped.
I have changed the filter, blown all the lines through swollen all the copper o rings and greased em.

Any one had this happen on any diesel car or know of any good diesel forums.

Thanks Paul
  Reply With Quote
Old 03-05-2003, 06:05 AM   #2
Aten
 
Posts: n/a
Re: diesel prob

Quote:
Originally Posted by paul w
Hi,

Got an uno d with the lucas pump,i changed the filter housing for one with a lift pump on and cheaper filters from a bx.I have a problem that appeared last week here goes.

Thanks Paul

what vehicle is this? Never heard of it. Lucas Pump? Lift pump? explain urself sonny
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 06:13 PM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.