Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-29-2003, 04:36 PM   #1
drewster
 
Posts: n/a
1989 Mustang Battery Problem

Hello all, yesterday i had a problem with my car. I got a new battery, and new cables for it, i installed the cables (2/4gauge) and when i went to put the cables on the battery it sparked at me, i tried again holding it down, and it fried a wire, or something nearby. What could be the problem?! how does that happen? thank you all for your help. bye
  Reply With Quote
Old 04-29-2003, 10:59 PM   #2
vwhobo
CF's Anal Orifice
 
vwhobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redneck Hell
Posts: 8,630
Re: 1989 Mustang Battery Problem

Quote:
Originally Posted by drewster
Hello all, yesterday i had a problem with my car. I got a new battery, and new cables for it, i installed the cables (2/4gauge) and when i went to put the cables on the battery it sparked at me, i tried again holding it down, and it fried a wire, or something nearby. What could be the problem?! how does that happen? thank you all for your help. bye

Well assuming there was no problem to begin with, which I have to because you didn't say why you did this work, it would be apparent that you hooked something up incorrectly.

Basically there are two options;

1. You attached both cables to ground (it's almost impossible to hook them both up on a positive terminal). Re-check your connections.

2. You hooked them up to the battery backwards.

It would be somewhat easier to help diagnose the problem knowing what smoked when you hooked them up. Saying "a wire or something nearby" just isn't enough info.
__________________
Thanks for the pic, jedimario.

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, use that something to support their own existence."
Frank Vincent Zappa, 1940-1993

vwhobo is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2003, 04:34 PM   #3
drewster
 
Posts: n/a
would it possibly be that something was on? i heard that would do it.
  Reply With Quote
Old 04-30-2003, 06:26 PM   #4
vwhobo
CF's Anal Orifice
 
vwhobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redneck Hell
Posts: 8,630
Quote:
Originally Posted by drewster
would it possibly be that something was on? i heard that would do it.

Please try reading my first response!
__________________
Thanks for the pic, jedimario.

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, use that something to support their own existence."
Frank Vincent Zappa, 1940-1993

vwhobo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 Mazda 929 engine won't start...not the battery myarbrough1 Repairs & Maintenance 8 02-11-2005 08:36 PM



All times are GMT +1. The time now is 01:41 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.