Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-07-2004, 01:38 PM   #1
Ghood
CF Newbie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1
Unhappy 1980 Corvette - electrical problem?

I am having problems with my 1980 corvette L-82. After driving for approx. 30 minutes the vehicle will lose all power and shut down. I must wait approx. 1 hour in order to jump start the vehicle. When it shuts down there is not enough to power to even listen to the radio and it will not start with a jump. I replaced the battery approx 1 month ago, thinking that maybe I had a battery problem, but it seems more serious than that now. Also after 1 hour of sitting after the car shuts down, there is enough power to jump start the vehicle. I have tested the alternator and it has been given a clean bill of health. I don't have any idea what else it could be that is causing the problem. But, obviously I don't want to be driving this vehicle if after a period of time I will lose all power. Any ideas, suggestions would be greatly appreciated.

Thanks,

Ghood
Ghood is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2004, 04:42 AM   #2
Techboy07
CF Newbie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Ghood
I am having problems with my 1980 corvette L-82. After driving for approx. 30 minutes the vehicle will lose all power and shut down. I must wait approx. 1 hour in order to jump start the vehicle. When it shuts down there is not enough to power to even listen to the radio and it will not start with a jump. I replaced the battery approx 1 month ago, thinking that maybe I had a battery problem, but it seems more serious than that now. Also after 1 hour of sitting after the car shuts down, there is enough power to jump start the vehicle. I have tested the alternator and it has been given a clean bill of health. I don't have any idea what else it could be that is causing the problem. But, obviously I don't want to be driving this vehicle if after a period of time I will lose all power. Any ideas, suggestions would be greatly appreciated.

Thanks,

Ghood

Sounds like u have ingtion of draw.you can put your amp meter in series with the battery with car off and see how many amps its drawing usally draw .5-1 amp for comp memory.If high start pulling fuses one at a time till it drops if still there take off power wire to alternator could have a bad diode. If you want you can check out corvette action center.com they have excllent vette techs there.
Techboy07 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 01:40 AM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.