Car Forums  

Go Back   Car Forums > Technical Discussions > Repairs & Maintenance
FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-09-2003, 04:33 PM   #1
rataylor
 
Posts: n/a
ENGINE MISSES DURING LOAD

1981 F-100 302 V-8 ENGINE MISSES DURING LOAD CONDITIONS AFTER ENGINE FULLY WARM(GONE AT LEAST 10 MILES). HAS 144,000 MI.,AUTO TRANS,2-BBL CARB. COULD YOU GIVE ME SOME THINGS TO CHECK. IMMEDIATELY STARTS FINE HOT OR COLD. ONLY DOES THIS IN SUMMER TIME AND NEVER WHEN AMBIENT TEMP. IS 60F OR BELOW. THANKS.
  Reply With Quote
Old 07-09-2003, 05:45 PM   #2
vwhobo
CF's Anal Orifice
 
vwhobo's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redneck Hell
Posts: 8,630
Re: ENGINE MISSES DURING LOAD

Quote:
Originally Posted by rataylor
1981 F-100 302 V-8 ENGINE MISSES DURING LOAD CONDITIONS AFTER ENGINE FULLY WARM(GONE AT LEAST 10 MILES). HAS 144,000 MI.,AUTO TRANS,2-BBL CARB. COULD YOU GIVE ME SOME THINGS TO CHECK. IMMEDIATELY STARTS FINE HOT OR COLD. ONLY DOES THIS IN SUMMER TIME AND NEVER WHEN AMBIENT TEMP. IS 60F OR BELOW. THANKS.

Based on your explanation, especially the ambient temp, it appears you may be suffering a mild case of vapor lock. Check for routing of fuel line too close to the exhaust, most importantly the inlet line to the fuel pump as it operates at negative pressure.

Second likely cause is the coil breaking down from heat, being mounted on top of the intake manifold. Long shot is distributor pick-up coil. I have seen this happen but it will nornally just shut down. Happy hunting.
__________________
Thanks for the pic, jedimario.

"Everybody believes in something and everybody, by virtue of the fact that they believe in something, use that something to support their own existence."
Frank Vincent Zappa, 1940-1993

vwhobo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Everything You Want to Know... About Horsepower and Torque, Part 1 vwhobo Repairs & Maintenance 38 08-03-2009 11:27 PM
1992 Mazda 929 engine won't start...not the battery myarbrough1 Repairs & Maintenance 8 02-11-2005 08:36 PM
Pontiac 3100 engine oil usage? rogerevilone Repairs & Maintenance 9 02-27-2004 04:04 PM
318i E30 engine replacing Repairs & Maintenance 5 01-18-2003 05:11 PM



All times are GMT +1. The time now is 02:09 PM.

Powered by vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2011 Car Forums. All rights reserved.